Президентът на българската федерация по волейбол – инж. Данчо Лазаров май отново ще става баща! Според непотвърдена по обясними причини информация той чака дете от 29-годишната волейболистка Любка Дебърлиева. Сигурно е едно – Любка е бременна в четвъртия месец. Въпросът е кой е таткото. Във волейболните ни среди упорито се шушука, че това е самият бос №1.
 
Лекарска забрана е причината в последните трийсетина дни Дебърлиева да стои по-настрани от залата и да се пази от вълнения покрай задълженията си като старши-треньор на женския “Левски”.
 
За връзката между инженер Лазаров и талантливата разпределителка се шушука от десетина години. Любовта пламнала, когато Дебърлиева е привлечена при “сините” от прочутата школа на Марица (Пловдив), където е сред най-обещаващите млади състезателки. Идвайки в София, девойчето пък хваща окото на шефа на “Левски Сиконко” и на родната централа. Връзката им не прекъсва, дори когато Любка заиграва зад граница, макар че преди година се чуха приказки, че двамата са прекратили интимните си отношения. Вината била по равно. Дебърлиева се увлякла по заможен руснак по време на престоя си в клуба на Ленинградка Санкт Петербург. Лазаров не останал по-назад и обграждал с подозрително внимание 20-годишна нейна колежка, току що пристигнала при “сините” пак по познатата схема – от провинциално отборче без особени претенции.

Lubka3.jpg
 
Още със завръщането на Дебърлиева в България миналата есен обаче Инженера отново не издържал на старите чувства, а както се оказва – тях още ги имало и в Любка. Дебърлиева бе назначена за наставник на женския “Левски”, а не след дълго й бе поверена и още по-отговорна роля – на селекционер на държавния тим за девойки.
 
Самият Лазаров нямал нищо против отново да изпита чувството на бащинство. Новината го направила изключително щастлив, макар че той нямал никакво намерение да дава публичност на предстоящото събитие пред обществото. Причината е ясна – Лазаров е семеен, децата му са надхвърлили 30-те и вече са го дарили с четири прекрасни внучета. Това все пак не е попречило на строителния бос да осигури максимален комфорт на любимата си Любка. Според приближени до волейболистката, тя живее като царица. Има огромен апартамент в приятен столичен квартал, който е обзаведен по последен писък на модните тенденции. Шофира лъскав джип, който Данчо й подарил преди две години точно преди поредния лагер сбор на женския национален тим, на който Дебърлиева е капитан и непоклатим лидер. Разпределителката избрала сама возилото – Тойота RAV4.
 
Предвид бременността на тайната си любов, инж. Лазаров се е погрижил да не падне косъм от главата й. Постоянно я държи под контрол по телефона, иска да й наеме жена, която да поеме грижите около почистването на дома й и не щади средства да я праща на консултация в една от най-добрите гинекологични клиники в София.
 
Според запознати най-щастливата дата в календара за бременната Любка е някъде към края на красивия месец юли.