Треньорът на женския ни национален волейболен тим Марчело Абонданца скочи на родната преса. "Изморен съм заради това, че в България постоянно се търсят скандали или виновници. И започвам да си мисля, че през последните 10 години отборът няма особени резултати именно поради тази причина", заяви ядосан специалистът.

След провала на европейското в Шверин той си замина за родината и никой не чу причините за лошото ни представяне. Както е известно, българските волейболистки отпаднаха още в Група "D", след като взеха скалпа на европейския шампион Сърбия, но загубиха от Полша и Чехия по драматичен начин.

"Прочетох също, че съм обвинен заради това, че не съм се прибрал с отбора в София. Договорил съм с федерацията този въпрос - да си отивам в Италия, за да имам и аз моменти на възстановяване. Нямам проблеми да разговарям с журналистите, но никой не ме търси", обясни още пред bgvolleyball Марчело Абонданца.

"Изненада ме факта, че хора, които никога не са се осмелявали да ме питат директно по телефона или на живо за каквото и да било, пишат някакви неверни неща. И най-вече, че имат способността да разпространяват подобни лъжи. И се питам къде е проблема? Националният отбор може да се развива и да върви в правилната посока, но ако някой е решил, че трябва да печели наградата "Пулицър" с подобни материали, всичко може да се срине много бързо", каза италианецът.

"Обективно погледнато, се уморих да чета от много български журналисти само глупости, измислици и щуротии. Изморен съм заради това, че в България постоянно се търсят скандали или виновници. И започвам да си мисля, че през последните десет години женският отбор няма особени резултати именно поради тази причина, заради средата, която се създава около тима по този начин", допълни още италианският специалист.

Абонданца коментира и информацията, че е имало скандал между треньорския щаб и Христина Русева за това, че състезателката е останала на резервната скамейка в последния мач срещу Чехия: "Това е абсолютна измислица! И в това са царе голяма част от журналистите в България".