“Нашият тим пристигна за участие в това състезание в добро физическо и психологическо състояние”, заяви старши-треньорът на България Марчело Абонданца в Шверин преди началото на Европейското първенство по волейбол за жени в Германия и Швейцария.

“За първи път в историята играхме в Световното Гран При, което беше един много важен ангажимент за нас, за нашето израстване, за нашето опознаване на различните стилове в световния волейбол. След като не успяхме да се класираме за финалите, ние се завърнахме в България и имахме време за почивка и за подготовка за тези мачове. Разбира се, ние сме в една прекалено силна група и нашата цел в нея е просто да продължим участието си след тези три мача. Не знам какво ще се случи. Мисля, че всеки ден всеки резултат е възможен.”

За първия мач с отбора на Сърбия днес Абонданца каза: “Разбира се, знаем, че играем с може би най-силния отбор на това първенство – настоящия шампион, който игра много добре в Гран При. За нас ще бъде трудно и е може би добре, че това е първият ни мач, защото ще имаме време да наваксаме, ако резултатът не е добър за нас, а и веднага ще се настроим за високо ниво, защото Сърбия е отбор от високо ниво.”