Италианският селекционер на женския ни волейболен тим Марчело Абонданца даде пресконференция във Варна, където от 8 до 10 юни България домакинства на мачовете от Група "В" на Европейската лига. Съперници на нашите са Швейцария, Франция и Турция.

"Сега започнахме да работим вече както трябва. Преди нямахме достатъчно време. Момичетата работят много сериозно. Отговорно са ангажирани в тренировъчния процес. Ще ни трябва още доста време за добро ниво на подготовка, но ден след ден правим големи крачки напред. Очаквам да направим още много занапред. От утре стартираме с две приятелски срещи с Белгия. Ще видим докъде сме стигнали. Условията за подготовка тук са много добри. Имаме отбор от 14 състезателки. За всеки мач изборът за 12-те ще бъде много труден. Няма сериозни проблеми с контузени състезателки”, заяви Марчело Абондандца.

По отношение съперниците в нашата група, треньорът заяви: „Нека първо видим Турция с какъв отбор ще дойде тук. Франция е добър тим, а Швейцария е най-слабият в нашата група. За нас е важно да отидем на Файнъл Фор за Европейската лига в Чехия”.