Селекционерът на женския ни волейболен национален отбор Марчело Абонданца заяви след петгеймовата победа над Чехия с 3:2, че се е страхувал преди мача, но сега е щастлив от постигнатия успех.

"Щастлив съм, защото спечелихме важен мач. Страхувах се, преди срещата, защото знам, че Чехия има добър отбор и добър треньор. По тази причина се получиха много трудни минути в мача", коментира Абонданца.

"Проблемът за моя отбор е, че всеки път, когато играем на Гран При със силни отбори, впоследствие излизаме на игрището с различно отношение от предишния ден. Важно е, че работим върху това, защото отборите в турнира са силни, няма лесни мачове. За нас е важно да се разбере, че когато играем един добър мач, това е завършен процес и трябва да го направим отново и да играем още един силен мач след това", добави италианецът.

Последният мач на България от Група "М" от третия кръг на Световното Гран При е утре от 9:30 часа сутринта срещу САЩ. За да запазят теоретичните си шансове за финалите нашите ще трябва да победят с 3:0 или 3:1 гейма американките, които са олимпийски вицешампион и победител в Гран При за 2012 година.