Волейболният национал на България Александър Николов и вицешампионът на Италия Кучине Лубе (Чивитанова) се класираха за финала за Суперкупата за втора поредна година. Воденият от Джанлоренцо Бленджини тим се наложи категорично над Пиаченца с 3:0 (25:22, 25:16, 25:18) във втората полуфинална среща на турнира.

Алекс Николов изигра много силен мач и бе над всички за Лубе със 17 точки за победата. Звездата Иван Зайцев и турският национал Адис Лагумджия добавиха по 9 точки за успеха.

За Пиаченца най-резултатен стана опитният кубински център Робертланди Симон с 13 точки. Бразилският национал Рикардо Лукарели и влезлият като резерва Фабрицио Джирони се отчетоха с по скромните 7 точки.

Така Лубе ще играе на финала за Суперкупата на Италия за 12-и път в историята си, като ще се опита да спечели трофея за пети път. Съперник на Алекс Николов и компания ще бъде носителя на трофея Перуджа, който надигра шампиона Итас (Тренто) с 3:1 в първия полуфинал по-рано. Двубоят ще бъде повторение на миналогодишния финал, който Перуджа спечели драматично с 3:2 гейма. Сблъсъкът е утре от 18,00 часа българско време и ще бъде излъчен пряко по Max Sport 4.