Суперпесимистична прогноза направи собственикът и треньор на волейболния ЦСКА Александър Попов. Той прогнозира, че заради отчаяното състояние на родния спорт на следващата Олимпиада (2014 година в Рио де Жанейро) България може и да няма медал. А на по-следващата най-вероятно ще останем без участници.
 
Представители на различните клубове от ОСК ЦСКА дадоха пресконференция, на която разказаха колко сериозни проблеми имат със спортната база.  Те настояха за среща с премиера Бойко Борисов.

"Проблеми имат не само волейболистите на ЦСКА, проблеми има в колоезденето, акробатиката, щангите, борбата, бокса и всичко в клуба. Много ми се иска да бъдем чути от всички фенове на спорта в България.
Ръководството на министерството и държавата, в най-различните си видове през годините, не осъзнаха едно основно правило.

Без силни клубове, Левски, ЦСКА, Славия, клубове от провинцията - високото спортно майсторство е невъзможно и няма да се осъществи", коментира Попов.

"Положението в спорта е трагично. На следващата Олимпиада няма да имаме медал, а на по-следващата трудно български спортист ще се класира. Фенщината на различните правителства още от зората на демокрацията докара нещата дотам, че почти всички клубове едвам да оцеляваме", заяви новият собственик на волейболния ЦСКА.