Стана ясен и последният участник на световното клубно първенство по волейбол, което ще се състои в Доха (Катар) от 15-и до 21 декември.

Американският отбор Пол Мичъл (Лос Анджелес) бе избран да представлява волейболната конфедерация на Северна и Централна Америка (NORCECA) и попадна в Група "B" в сериозната компания на шампионите на Европа и Южна Америка и вицешампиона на Европа, пише Bgvolleyball.com.

Така сред първите три съперника на Радостин Стойчев, Матей Казийски, Цветан Соколов и Валентин Братоев и техния Трентино БетКлик (Тренто) в Доха, освен руския гранд Динамо (Москва) и аржентинския Дреан Боливар (Сан Карлос де Боливар), ще бъде и аматьорският отбор от Южна Калифорния.

Пол Мичъл е деветкратен шампион в първенствоto на САЩ. Последните си четири титли калифорнийците печелят последователно от 2006 до 2009 година, но на финалите във Финикс през 2010 година отборът въобще не участва. Поради аматьорския статут на тима, все още не се знае с какви играчи ще се появи той в катарската столица. Възможно е да бъдат привлечени състезатели от националния отбор на САЩ, ако за това бъде получено разрешение от Международната федерация по волейбол (FIVB) и клубовете, които държат правата им./БЛИЦ