Старши треньорът на Франция Андреа Джани обяви, че олимпийските шампиони ги очаква много тежък мач срещу имащия добри играчи български отбор, който ще има и подкрепата на своята публика. "Лъвовете" на Пламен Константинов се изправят срещу "петлите" на 8 септември (петък) от 20.30 часа в осминафинал на Европейското първенство по волейбол за мъже в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна, която отново ще бъде препълнена.

 "Чувствам се добре тук, в България. Влизаме в много важна фаза от турнира. Сега вече всеки мач е финал. Играем срещу България, много важен мач пред многобройната им публика. Очаква ни тежък мач, защото съперникът ни има много добри играчи. Когато мачът започва, шансовете винаги са равни. Затова ще бъде важно да се възползваме от всички възможности. Фокусът, отношението, техниката - всичко ще има значение, но тези мачове са сложни", заяви Андреа Джани.

"Соколов се върна в българския отбор, той е много важен играч на световно ниво. Добър е на сервис, на блок, той е лидер на българския отбор. България има също Николов, Атанасов, Сеганов, Салпаров", каза той за българския отбор.

"Очаквахме ли да играем с България на осминафинал? Това е спорт. Всичко се случва. Трябва да сме готови за всякакви спортни ситуации. Сега се фокусираме върху мача. Тези двубои са „продължаваш или отпадаш", така че трябва да хвърлим цялата си енергия. Основната ни цел е да стигнем до полуфиналите, но първо трябва да спечелим мачовете си преди това. Сега е най-важно да спечелим мача срещу България, за да стигнем до четвъртфиналите", добави италианският специалист.

"В груповата фаза използвах повече играчи, тъй като е важно да стигнем до настоящите мачове в добро състояние – психически, технически", заяви той на въпрос доволен ли е от нивото, показано от Франция досега на първенството.

Попитан има ли и в момента проблеми със състезатели от отбора си, Джани отговори: "Всеки път, когато имаме кадрови проблеми, когато ситуацията се промени, трябва да сме готови да се изправим пред създалата се ситуация и да „прескочим" проблема."