Разпределителят на националния отбор Андрей Жеков вече е възстановен от контузията, заради която не игра в първата олимпийска квалификация в София, съобщава "7 дни спорт".  Волейболистът със сигурност ще пътува за предстоящия турнир във Франкфурт (Гер) от Световната лига. Радо Стойчев ще може да разчита и на центъра Теодор Тодоров и посрещача Ники Пенчев.

“В момента Жеков, Теодор Тодоров и Ники Николов все още са на облекчен режим. Не тренират съвсем пълноценно, но са много по-добре здравословно. Най-вероятно ще са на линия за турнира в Германия”, заяви пред “7 дни спорт” д-р Динко Захариев.

От вчера на 100% тренира и Матей Казийски, който през последните няколко дни също се подготвяше на облекчен режим.

“Матей не е имал никакви здравословни проблеми или оплаквания. Просто беше малко преуморен и трябваше да отпочине. При Ники Николов нещата са малко по-особени. Той има проблеми с коляното и може да се наложи да направим допълнителни изследвания”, допълни Захариев.

В групата от волейболистите, които тренират по-леко от останалите, са и Боян Йорданов, Данаил Милушев и Мартин Божилов. Подобно на Ники Николов, Боян се оплаквал от болки в коляното. Милушев е преуморен заради дългия сезон, който имаше в Италия със своя Кастелана Гроте в Серия А2.

Либерото на Марек Юнион-Ивкони Мартин Божилов се възстановява, след като разкъса бедрен мускул в края на редовния сезон.

В петък от 18,00 ч. националите излизат срещу Аржентина в първия си мач от Световната лига тази година.