Една от най-добрите волейболистки на България Антонина Зетова присъства на представянето на новия треньор на женския ЦСКА. От началото на сезона Зетова ще бъде помощник на Юлия Иванова.

„Искам да се занимавам с волейбол. Това е нещото, от което разбирам най-добре и е безсмислено да си стоя вкъщи. Приоритет си остава дъщеря ми, защото е още малка. Не успях да отделя нужното време на сина ми, тъй като реших да продължа да играя и не ми беше пълноценно отношението към него. Затова предложих моята помощ временно, т.е. с каквото и когато мога. Колкото и да е бил голям един състезател, пътят между състезател и треньор със сигурност е дълъг и различен от това, което си свикнал като състезател. Затова мисля, че правилният вариант е първо да си помощник-треньор и после първи треньор. За момента аз нямам амбиции да съм първи треньор”, сподели Тони Зетова.

„Не виждам нито един спорт, който да е привлякъл успял спортист. Вижте другите държави. Ние не можем да чакаме в България да каже „ела да тренираш или да помогнеш, защото можеш да дадеш нещо.“ И всички разчитаме едва ли не да се изстреляме в чужбина и да печелим пари. Но наистина опитът, който имаме, трябва да се опитаме да го предадем в нашата страна. Иначе ще стоим на дъното на нулата и да чакаме само мъжките мачове и да викаме аху-ихи и българи юнаци. А като си заминат българите юнаците пак оставаме на дъното“, добави бившата националка./БЛИЦ