Мъжкият отбор на Арда (Кърджали) победи като домакин "Левски Бол" (София) с 3:0 гейма (28:26, 25:22, 25:15) в мач от 10-ия кръг на Суперлигата, игран в кърджалийската зала "Арпезос".

С този успех Арда записа трета победа в шампионата на първата ни група, като със 7 загуби и 11 точки се придвижи напред и вече е на 9-о място в класирането. Кърджалийци са с еднакъв актив със Славия, но изпреварват "белите" с по-добра геймова разлика. "Левски" пък отбеляза шеста загуба за сезона, като с 4 победи и 15 точки заема 6-ата позиция във временното класиране на шампионата.

Традиционно волейболистите на Арда играят много силно у дома, като този път не само спазиха този принцип, но изненадаха съперниците с по-стикована игра и колективен дух, пише bgvolleyball. Над 1200 зрители препълниха зала "Арпезос", като станаха свидетели на силните изяви на своите и ги подкрепяха пътя пътя към победата. 

Ключов бе първият гейм, в който домакините обърнаха на два пъти резултата в своя полза, след силни изяви на Коце Митев и Невен Нешев на сервиз. Арда поведе с 24:22, но не успя да затвори гейма, като играта продължи извън 25-тата точка. С основен принос за успеха в решителните минути бе Кирил Хаджиев, който бе неспасяем в атака и след негово отиграване домакините затвориха гейма.

Във втората част играта продължи равностойно до второто техническо прекъсване, след което кърджалиийци отново реализираха точкова серия и се откъснаха в резултата 21:17. Това бе достатъчно и те спечелиха и този гейм като победиха с 2:0. Това пречупи "сините" и в третата част те бяха вял противник. Домакините нямаха проблеми и взеха тази част като оставиха съперника на 15 точки.