Мъжкият национален отбор на България завърши със загуба презокеанското си турне в група „С” на Световната лига, след като отстъпи с 0:3 (19:25, 19:25, 16:25) на Аржентина при второто си гостуване в град Салта. Загубата свали тима на Пламен Константинов на трето място в класирането, докато Аржентина се изкачи на втора позиция.

За Аржентина победата бе жизнено важна, за да продължи да се надява за класиране за финалите във Варна, на които България е домакин през юли. Домакините успяха и да си върнат за вчерашната драматична загуба с 2:3 гейма

В началото на гейма грешките преобладаваха и от двете страни на мрежата, но домакините съумяха да поведат с 8:5 при първото техническо прекъсване. Постепенно аржентинците заиграха по-организирано, докато българските момчета продължаваха да бъркат доста сервиси. В крайна сметка, Аржентина поведе с 1:0 след 25:19.

Във втория гейм Пламен Константинов направи една промяна и на мястото на Ники Пенчев в игра се появи Мирослав Градинаров. След серия от сервиси на Паласиос, обаче, домакините поведоха с бързо 4:0. Грешките в българския отбор продължаваха, селекционерът предприе още смени, но аржентинците натрупаха сериозна преднина при втората техническа пауза - 16:5. Въпреки опитите на Тодор Скримов за намаляване на пасива, аржентинците поведоха с 2:0 гейма след ново 25:19.

В третия гейм Аржентина се откъсна с три точки при второто техническо прекъсване, а нашите явно приеха загубата и направиха само още 3 точки.

Тодор Скримов се отличи с 9 за България, а най-резултатен в срещата бе Хосе Луис Гонсалес с 11.