Волейболистите на ЦСКА паднаха тежко, отстъпвайки на Дукла (Либерец) с 0:3 гейма (23:25, 20:25, 17:25) в първия мач от 1/16-финалите на Чалъндж Къп. Двубоят се игра пред пълните трибуни в столичната зала "Христо Ботев" и продължи точно 1 час и 15 минути.

Както е известно, положението при "армейците" е трагично заради липсата на финанси. Състезатели и треньори не са взимали заплати повече от 2 години, но въпреки това продължават да стискат зъби и да защитават честта на ЦСКА.

В срещата с Дукла тази вечер чешките волейболисти започнаха по-добре и поведоха в резултата с 5:2, а след това продължиха да доминират. Критичният момент в първия гейм бе, когато ас на Иван Крачев доведе разликата само на една точка, но тогава дойдоха няколко отлични изпълнения на Райън Буроу и в крайна сметка отборът от Либерец спечели първия гейм с 25:23.

Гостите започнаха още по-силно втората част и бързо поведоха с 5:0, 6:1 и 8:1. Тогава дойдоха силните минути за волейболистите на ЦСКА, които при второто техническо прекъсване водеха с 16:15. Но явно силите на възпитаниците на Сашо Попов стигнаха дотук и отново чехите спечелиха гейма с 25:20 и поведоха в резултата с 2:0.

Началото на третия гейм бе оптимистично за домакините, които дръпнаха с 6:4, но чешките волейболисти записаха четири поредни точки, поведоха в резултата и продължиха да доминират до края на гейма, който спечелиха с 25:17.

Феновете на ЦСКА, изпълнили зала "Христо Ботев", не спряха да окуражават любимците си през целия мач. На трибуните беше и селекционерът на националния отбор Камило Плачи.

Реваншът е на 12 декември в Чехия, но само чудо би класирало "армейците" в следващата фаза на Чалъндж Къп.

Съставът на ЦСКА: Георги Сеганов, Иван Крачев, Ивайло Стефанов, Велизар Кьосев, Петър Кирчев, Красимир Георгиев - Денислав Георгиев-либеро