Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов копира успешната тактика на Димитър Пенев от световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г., когато българите завършиха на четвърто място. Тогава футболистите често бяха по басейните на хотелите си в Щатите, а преди днешния полуфинал срещу Белгия от Втора дивизия на Световната лига волейболните ни национали използват плажа във Варна. Това личи от снимките, които играчите публикуват в социалните мрежи.
 
Победата в днешния мач е задължителна за волейболистите на Пламен Константинов. Задачата пред тях е завръщане в Първа дивизия, а това може да стане само при спечелване на финалния турнир във Варна. Българите са фаворит в мача срещу Белгия, който е днес от 17:40 часа. В другия полуфинал Франция играе с Аржентина от 20:40 часа.
 
Добрата новина в лагера на волейболните национали е състоянието на Теодор Тодоров, който е със счупен нос, но вчера се включи в тренировката на отбора. Голяма е вероятността обаче Тодоров да гледа днешния мач с Белгия от пейката. Очаква се в титулярния състав да попаднат Виктор Йосифов и Николай Николов. Разпределителят Андрей Жеков и посрещачът Николай Пенчев са възстановени от контузиите си и готови за игра. 
 

България – Белгия
 

Днес от 17:40 часа по БНТ 1
Варна, зала „Конгресна“


101.jpg

БъЛГаРИЯ
БЕЛГИЯ
1.Андрей ЖЕКОВ 1.Матиас ВАЛКИЕР
2.Николай ПЕНЧЕВ 2.Сам ДЕРО
3.Виктор ЙОСИФОВ 3.Питер КУЛМАН
4.Владимир НИКОЛОВ 4.Герт ВАН ВАЛЕ
5.Тодор АЛЕКСИЕВ 5.Сеп БАТЕНС
6.Николай НИКОЛОВ 6.Питер ВЕРХЕНС
Либеро:  Теодор САЛПАРОВ
Либеро: Стин ДЕЙОНКЕР
Резерви: Ст. Петков, Л. Агонцев, Д. Милушев, Т. Тодоров, М. Градинаров, В. Иванов, К. Георгиев
Резерви: Б. Ван дер Дрис, М. Колсон, Г. Клаес, К. Клинкенберг, С. Дхулст, Т. Русо, Й. Рибенс
Селекционер: Пламен КОНСТАНТИНОВ
Селекционер: Доминик БАЙЕНС