Волейболният шампион и носител на Купата на Румъния Томис (Констанца), воден от българския специалист Мартин Стоев, е на победа от класиране за финала в местното първенство, за да може да защити титлата си от 2014 година.

Томис, в който играят българските волейболисти Андрей Жеков, Станислав Петков и Венцеслав Симеонов, срази с 3:0 (25:15, 25:20, 25:18) у дома Динамо (Букурещ), където пък играе българинът Димитър Иванов, във втория мач от полуфиналния плейоф помежду им.

Андрей Жеков и Венци Симеонов започнаха като титуляри за Томис, а Станислав Петков - Балки влезе като резерва. Венци Симеонов изигра много силен мач и отново стана най-полезен със 17 точки. Андрей Жеков завърши със 7 точки, а Станислав Петков се отчете с едва една точка за успеха. Димитър Иванов влезе като резерва за Динамо и реализира 2 точки. Най-резултатен за тима от Букурещ стана кубинецът Хироши Сентелес с 16 точки.

Това бе 30-та поредна победа за възпитаниците на Мартин Стоев през сезона. Така те поведоха с 2-0 победи в полуфиналната плейофна серия, която се играе до 3 успеха от 5 мача. Третата и евентуалната четвърта среща между двата тима са в събота и неделя (28 и 29 март).