Томис (Констанца) се класира за финалната четворка на турнира за Купата на Румъния. Тимът е воден от нашия специалист Мартин Стоев.
Заради натоварената програма и полуфиналите в втория по сила европейски клубен турнир - за Купата на CEV, Томис изигра двата си мача от 1/4-финалите срещу Аркада (Галац) в два последователни дни.

В Констанца се подвизават българите Андрей Жеков, либерото Владислав Иванов и молдовеца с български паспорт и бивш играч на Марек Юнион Ивкони Дмитрий Бахов. Стоев даде почивка на повечето си титуляри, като в първата среща във вторник вечерта не играха Андрей Жеков, Дмитрий Бахов и испанския посрещач Исраел Родригес. Въпреки това, Томис спечели лесно с 3:0 (25:18, 25:16, 25:21) с 13 точки на Адриан Ачобаницей и 11 точки на словака Мартин Немец.

Във втория двубой вчера отново не играха Жеков и Родригес, но вместо Бахов този път почивка получи Мартин Немец. Шампионите на Румъния пак спечелиха категорично с 3:0 (25:18, 25:23, 25:21), като най-резултатни станаха Дмитрий Бахов и Андрей Лаза с по 12 точки.