Итас Диатек (Тренто) вече е само на победа от спечелване на титлата в италианската Серия "А" 1. Тимът, воден от треньора Радостин Стойчев надигра категорично у дома Копра Елиор (Пиаченца), чийто капитан е българинът с италиански паспорт Христо Златанов, с 3:0 (25:12, 25:18, 25:19) в мач №3 от финала.

Трентинци поведоха във финалната серията с 2:1 победи. Играе се до 3 успеха от 5 срещи. Четвъртият двубой е в неделя (5 май) от 18,30 часа в Пиаченца и ще бъде предаван пряко по bTV action.

Звездата и капитан на БГ Тренто Матей Казийски игра отлично цял мач и стана втори по резултатност с 11 точки (4 блока, 1 ас), с толкова  се отчете и Митар Джурич. Най-резултатен стана кубинският посрещач Османи Хуанторена със 17 точки и бе обявен за най-полезен играч (MVP) на мача. Другият българин в състава на трентинци - диагоналът Николай Учиков, не влезе в игра и остана на резервната скамейка. От друга страна Еър Злати не бе на познатото си ниво за Пиаченца и завърши с 4 точки, а най-резултатен за гостите бе Алесандро Фей с 14 точки.