Воденият от селекционера на националния ни отбор по волейбол Радостин Стойчев Трентино БетКлик (Тренто, Италия) ще играе за трети пореден сезон на финала в Шампионската лига. Матей Казийски и компания победиха полския Ястжембски Венгел (Ястжембе-Здруй) с 3:0 гейма (25:16, 27:25, 25:22) в първия полуфинал в италианското градче Болцано.

Пред пълни трибуни в зала "ПалаОнда", сред които се вееха и български знамена, Матей Казийски изигра мача като титуляр за Трентино. Звездата отбеляза 11 точки (1 ас, 10 атаки при 67% успеваемост) и регистрира 40% добро и 27% перфектно посрещане. Цветан Соколов влезе в игра от ъгъла през третия гейм, в момент, когато Ястжембски имаше инициативата и водеше в резултата. Младият български национал се включи в мача по страхотен начин и допринесе за обрата в гейма с 2 точки от трите си опита в нападение.

Третият българин в Трентино - Валентин Братоев, не бе в тимовия списък за този 1/2-финал и изгледа мача от трибуните.

Финалът в Шампионската лига е утре вечер от 19:00 часа българско време, а по-късно тази вечер ще стане ясен и съперникът на Трентино между руските Динамо (Москва) и Зенит (Казан). /БЛИЦ