Българският национал Матей Казийски и съотборниците му от световния и европейски клубен шампион по волейбол Тренто за втори път в историята станаха шампиони на Италия. Воденият от селекционера на българския национален отбор Радостин Стойчев Тренто детронира настоящия шампион Кунео с Владимир Николов след разгромен успех с 3:0 гейма (25:13, 25:22, 25:9) във финала на Серия А1.

В Рим Казийски и компания не оставиха никакви шансове на съперниците си, като започнаха да ги мачкат още в първия гейм, който затвориха при 25:13 в своя полза. Кунео се опита да отвърне през втората част, в която игра по-равностойно, но и в нея Тренто успя да стигне до успеха с 25:22. В заключителния трети гейм играчите на Радостин Стойчев тотално размазаха съперника си, позволявайки му да отбележи само 9 точки за 25:9. Така Тренто си върна за загубата от Кунео с 1:3 във финала миналата година в Болоня.

Матей Казийски и съотборниците му направиха требъл през този сезон, след като по-рано през годината спечелиха Световното клубно първенство в Доха и европейската Шампионска лига в Болцано. /БЛИЦ