БГ Тренто започна с победа пътя си към трета поредна титла от Световното клубно първенство в Доха. Тимът на националния ни селекционер Радостин Стойчев се наложи с 3:0 (25:16, 25:22, 25:22) над египетския Ал Ахли (Кайро). Двубоят бе от Група "В" на турнира.
 
Наставникът на италианския гранд, Радостин Стойчев започна с всичките си звезди двубоя, като единствената промяна в сравнение с основната му седмица през миналия сезона бе центърът Стийв Бинкман.
 
Световната волейболна звезда Матей Казийски се отчете с 13 точки за успеха на Тренто. Българинът записа 2 аса, 10 точки от атака и една от блокада. Най-резултатен за италианския тим бе Османи Хуанторена – 14 точки (12 от атака, 1 от блоката и един ас). Ян Щокър добави 12 точки (9 от аката, 3 от блокада).
 
Ахмед Мохамед от Ал Ахли стана най-резултатният играч в мача, той завърши с 18 точки, 16 от които дойдоха от атака и два от блокада.

Следващият мач на Тренто на Световното клубно първенство е на 11 октомври (вторник) срещу катарския Ал Араби. Ден по-късно тимът на Радостин Стойчев играе с бразилския СЕСИ (Сао Пауло).