България започна с чудесна чиста победа над Сърбия защитата на титлата си от Балканското първенство за юноши младша възраст. На започналия днес в Оджак (Босна и Херцеговина) шампионат националите на Драган Нешич и Драган Иванов се наложиха над съперника с 3:0 (25:15, 25:20, 25:21) след 75 минути игра.

Нашите вкараха двете си основни оръжия за този мач в употреба още през първия гейм и с помощта на 4 аса и 5 точкови блокади постигнаха разгромното 25:15. Във втората част Лъвчетата се озоваха в ролята на догонващи в резултата, изоставайки с 4 точки на двете технически прекъсвания. Те обаче продължиха с резултатния си сервис и намалиха личните грешки, за да обърнат хода на гейма и да удвоят предимството си в мача след 25:20. Третата част беше най-равностойна, като на първата задължителна пауза момчетата на Драган Нешич отново изоставаха в резултата с 2 точки. Този път те намериха по-бързо пътя към обрата и с по-резултатна игра в нападение затвориха гейма при 25:21 и мача при 3:0.

Топреализатор на мача стана диагоналът на България Жулиен Георгиев с 18 точки, 4 от които от блокада. Яни Георгиев добави 15 точки. Най-резултатен за сърбите бе капитанът Лазар Додич с 10 точки.

Освен България и Сърбия, в зоналното първенство участват още четири отбора – Румъния, Турция, Черна гора и домакините от Босна и Херцеговина. Шестте състава ще се изправят по веднъж всеки срещу всеки, за да определят шампиона на полуострова в тази възрастова група. Днес нашите излизат срещу Босна и Херцеговина от 21:00 часа.