Волейболен клуб ЦСКА продължава усилената си работа по селекцията за новия сезон. Ръководството на „армейците” има удоволствието да ви представи още един състезател, който ще подсили тима за Суперлигата в предстоящата кампания. Става въпрос за Добромир Иванов.

Доскорошният национал на поста либеро пристига при „червените” от Хебър. 33-годишният волейболист игра за последно под ръководство на Сашо Попов при пазарджиклии, поздравявайки се с шампионската титла в първенството. В кариерата си Иванов е играл още за Нефтохимик, КВК Габрово и Монтана. Печелил е Купата и Суперкупата на България. Ето какво сподели либерото пред клубния сайт на ЦСКА.

Добри, как избра да продължиш кариерата си в ЦСКА?
– Винаги човек в живота си знае какво иска да му се случи. Когато съм се изправял срещу ЦСКА, не е имало случай да не се възхитя на работата на Сашо Попов. Не съм чувал лоши думи за отбора и обстановката. И след като нещата с Хебър отиваха на никъде, знаех че това е идеалният момент, както се казва, да се сбъднат и моите желания. Да играя за ЦСКА.

Съвместната ви работа в рамките на месец в Хебър ли наклони везните в тази посока?
– Абсолютно. След като имахме допирни точки с него, когато се убедих в неговите качества като треньор. Даже ние на една от тренировките на Хебър, той се пошегува и ме пита на колко години съм. Казах му, че съм на солидна възраст, а Сашо ми отговори, че при него спортното дълголетие е приоритет. И аз му казах, че трябва да пробваме.

Какви са ти сега първите впечатления от трансфера?
– Първото ми впечатление беше, че се започва доста постепенно с работа. В отборите в които съм бил, след една такава дълга пауза, която имаме лятото, се започва ударно. И доста често се отварят контузии, които ни мъчат цял сезон. А тук много правилно започнахме, постепенна подготовка. В последствие тя се увеличава, а с това и натоварването. Доста равномерно. Тренировките са много интересни. Започнахме да се събираме в пълен състав. Тренировките започват да става все по-интересни.

А отборът как ти се струва?
– Отборът го виждам доста боеспособен. Искам да вярвам, че това ще е година, в която ЦСКА може да дръпне доста напред. Смятам, че ще създаваме проблеми на уж така наречените отбори с най-високи претенции в България. Ако се комплектоваме и намерим правилната игра, ще може да се борим с тях.

Обикновено ЦСКА получава доста солидна подкрепа, да не кажа най-солидната в първенството. Сега обаче, не знаем как точно ще се стекат обстоятелствата. Ти какви очаквания имаш да играеш пред червената публика?
– Когато се срещнах с господин Попов да финализираме нещата, той искаше да поговорим и едно от нещата, които ми направиха впечатление, че за волейбол сме говорели не повече от четири, пет минути. Той искаше по-дълбоко да ме поразпита, за моя характер, за мисленето ми, приоритетите ми. Това което искам от себе си и аз тогава му споменах в този разговор, че винаги съм се възхищавал, преди това съм бил в тези отбори с които съм играл срещу ЦСКА, че в нашите домакински мачове са идвали техни привърженици. Бил съм в залата на ЦСКА не един или два пъти. И му споделих, че това ще бъде доста голямо предизвикателство и вълнение да играя пред публика, защото тази на ЦСКА е най-добрата. Особено феновете създават една невероятна атмосфера в залата.

Какво пожелаваш на себе си, на отбора и публиката?
– Първо пожелавам на мен и на момчетата да сме здрави, това е най-важното. Да успеем да намерим точната си игра за всеки един от нас. Да направим един страхотен колектив, което е важно за отбора. А на публиката, се надявам и стискам палци да стане съпричастна, надявам се, с успехите на ЦСКА.