Бизнесменът Валентин Филипов е новият президент на “Левски Волей”, реши общото събрание на клуба във вторник. Той ще замени на поста Тихомир Лесев. В момента тече пререгистрация и официална смяна на позициите в клуба пред съда. Любопитното е, че Филипов две години (2008 и 2009) спонсорираше вечния съперник на “Левски” – ЦСКА. “Да, помагах им финансово, но тогава беше друго. По принцип съм болен левскар, макар че пристрастията в случая нямат значение”, каза пред “7 дни спорт” Валентин Филипов.
 
“Не искам да коментирам, преди да уредим всички документи”, заяви бизнесменът, който е член на комисията по състезанията към българската федерация. Филипов спонсорира преди година и приятелския турнир за купа “Филипови 2000”, който ЦСКА спечели.
 
“Моето желание е да върнем “Левски” там, където му е мястото, защото това е отбор с традиции. Това не означава, че се отказваме от политиката да налагаме млади волейболисти. Напротив, дори ще подновим договора на треньора Николай Желязков, защото в момента в Левски е ядрото на младежкия национален отбор на България. Във федерацията имаме дългосрочна програма за работа в клубния волейбол. За трансфери в “Левски” още е рано да говорим”, допълни Филипов.