Бившият волейболен национал Петьо Узунов, който заради контузия на двете колена е обездвижен, беше приет по спешност в пловдивска болница с доказана бронхопневмония.

Семейството и близките на 41-годишния доскорошен състезател на Арда (Кърджали), с помощта на Гражданска инициатива "ЗА ДЕЦАТА", помолиха официално за финансова помощ кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, зам.-кмета на Младежка политика и спорт Георги Титюков, Община "Плодвив" и др.

БЛИЦ публикува молбата от близките на Петьо Узунов:

З О В   З А  П О М О Щ

от Гражданска инициатива „ЗА ДЕЦАТА” за отпускане на безвъзмездна финансова помощ
на семейството на видния пловдивски волейболист Петьо Узунов

Уважаеми инж. Тотев,
Уважаеми г-н Титюков,

Пиша Ви с огромно притеснение! Вчера тежко контузеният и обездвижен виден пловдивски волейболист Петьо Узунов беше приет по спешност в болница с вече доказана бронхопневмония! За съжаление, заради принудителното обездвижване налице е и голям риск от образуване на тромб в десния прасец на волейболната ни легенда! Обстоятелства, изключително опасни за здравословното състояние на Петьо Узунов!

По спешност бяха извършени пълни медицински изследвания (пълна кръвна картина, урина, микробиологично изследване на секрет) и рентгенова снимка на горните дихателни пътища на нашия волейболен талант. Цялото му семейство е изключително притеснено и сериозните финансови затруднения допълнително усложняват тежката житейска ситуация, с която семейство Узунови се бори вече два мъчително дълги месеца.

Най-любезно моля за Вашата своевременна подкрепа за отпускане на обещаната безвъзмездна финансова помощ към изпадналото в беда безработно семейство Узунови!

Както вече уведомих кметския екип, и двамата родители са безработни, бащата е много тежко контузен, обездвижен от кръста надолу на болнично легло и отглеждат своите двама сина, на 6 и 11 години, в сериозни финансови затруднения. Фактически семейството няма доходи и не може спокойно да посрещне дори изначалните житейски потребности като храна, комунални сметки, гориво за семейния автомобил, лекарства, облекло и обувки за децата. Големият син Влади е ученик и за него са необходими допълнителни финансови средства. Изключително скъпото следоперативно лечение и рехабилитация на тежко контузения Петьо Узунов е непосилно тежко финансово бреме за безработното четиричленно семейство.

Съпругата му закупи новоназначените лекарства срещу развивалата се бронхопневмония буквално с последните семейни финансови средства. Моля за Вашата своевременна любезна помощ към безработното семейство на Петьо Узунов!

Крайно наложително е вече да се започне и професионалното раздвижване и рехабилитация с лечебни процедури в професионална спортно-лечебна база в България или чужбина, както и закупуването на двете сгъваеми наколенки-шини, регулиращи ъгъла на свиване на колената. Тези специални наколенки-шини са изключително скъпи, защото се изработват по индивидуална поръчка и пристигат от Германия. Всяка от тях струва 1700 евро или двете заедно ще струват близо 6800 лв. Моля Община Пловдив за съдействие с организирането на официална пресконференция, на която да бъде публично обявена банковата сметка за дарения в подкрепа на семейство Узунови.

Societe Generale Eкспресбанк, SWIFT код: TTBBG22,
Клиентски номер: 0668488, IBAN: BG71TTBB94004525419648,
Бенефициент: Петър Владимиров Узунов
Уеб сайт: www.peter-uzunov.hit.bg

Благодаря за Вашето любезно внимание и отделено време.

Оставам в очакване на Вашия отговор и на Ваше разположение за успешно съвместно сътрудничество!

С уважение,

Христина Илиева
тeл: 0898 670 650, 0887 526940 Skype: za_decata [email protected]
уеб сайтове: www.za-decata.hit.bg www.peter-uzunov.hit.bg
Facebook.com/Гражданска инициатива ЗА ДЕЦАТА
ПЕТИЦИЯ: www.peticiq.com/plovdiv

3_24.jpg

Семейството на Петър Узунов се надява той да проходи отново. Екипът на БЛИЦ също му стиска палци! (снимка bgvolleyball.com)