Български волейболист ще играе за националния отбор на Катар, който ще запише дебют в Световната лига през този сезон. Разпределителят Борислав Георгиев, който от няколко години се състезава на клубно ниво в местния шампионат за тима на Полийс (Доха), е част от състава на италианския селекционер Роберто Пиаца преди мачовете на тима от трета дивизия на турнира. Лекар на отбора е българският специалист д-р Ивайло Димов.

През тази година трета дивизия на турнира се очаква два бъде доста интересна, като в нея се завръща отборът на Германия, който ще бъде домакин на финалите (през миналата година германците отказаха участие в Световната лига заради Европейските игри в Баку и сега ще трябва да започнат от най-ниското стъпало в комерсиалната надпревара). В трета дивизия е и финалистът от Европейското първенство през 2015 г., отборът на Словения.

Боби Георгиев, който като капитан на младежкия национален отбор на България извежда съотборниците си до сребърните медали от Европейското първенство в Беларус през 2010 г., и съотборниците му в Катар ще премерят сили със Словения, Тунис и Венецуела в група А3, а след това в група D3 ще се изправят срещу Гърция, Пуерто Рико и Словения.

Турнирът от група А3 в Любляна започва на 17 юни, а Катар ще има труден мач срещу домакините от Словения от 21:00 часа.