Волейболистът Венцеслав Симеонов е новото попълнение на германския гранд Фрийдрихсхафен (Фридрихсхафен), съобщи официалният сайт на клуба. Двуметровият българин ще играе с номер 13, а договорът му е за една година. От 1996 година насам диагоналът играе само в италиански клубове, като през изминалия сезон бе част от отбора на Фидиа (Падуа). Това ще бъде първото му участие в тим от друга държава.

Под ръководството на румънски треньор Стелиан Мокулеску пловдивчанинът ще има възможност да играе и в Шампионската лига. Фрийдрихсхафен е в една група с руския Зенит (Казан), белгийския Кнак (Руселаре) и австрийския Хипо Тирол (Инсбрук). През миналия сезон многократният шампион на Германия остана едва на трето място, но спечели националната купа и заслужи мястото си в най-престижния европейски клубен турнир. “Много се зарадвах на предложението от Фрийдрихсхафен и не мислих дълго, преди да го приема”, признава 35-годишният Симеонов.

Симеонов е в Германия без семейството си. Съпругата му Гергана е професионална баскетболистка в Италия и тя ще остане в Парма с тяхната дъщеря. “Разбира се, бих искал да са тук с мен, но ще ги видя скоро”, коментира Венци. Първият мач на Фрийдрихсхафен в Бундеслигата на Германия е гостуване на шампиона БР Волейс (Берлин) на 15 октомври. Девет дни по-късно Симеонов и новите му съотборници ще гостуват и на австрийския шампион Хипо Тирол за първия си двубой от Шампионската лига./БЛИЦ