Ал Хилал с Велизар Чернокожев в тима си победи шампиона Ал Ахли с 3:1 и триумфира във финала на Игрите на Саудитска Арабия

Лично принц Фахад бин Джалауи бин Мусаед, вицепрезидент на Саудитския олимпийски и параолимпийски комитет и директор на Саудитските игри, короняса Чернокожев и Ал Хилал за носителите на златни медали за 2023 година в "Зелената зала" на олимпийския комплекс на принц Фейсал бин Фахад.

Тимът на Велизар Чернокожев постигна 6 победи от 6 мача, а общо 11 отбора се включиха в надпреварата. Сумата, която взимат победителите е 1,5 млн саудитски риала.

Състезанието се провежда за втора година и включва различни видове спорт. Инвестират се много пари в Игрите на Саудитска Арабия, а целта е да се популяризира страната за предстоящите големи световни формати, на които страната има амбицията да е домакин.

28-годишният диагонал, който е роден в Трявна, през новия сезон бързо си осигури титулярното място в Ал Хилал. Високият 212 сантиметра волейболист е носил в България екипите на Левски и Добруджа, а освен това е бил част от италианския Перуджа и турския Халкбанк (Анкара).