Престижен наряд получи българският волейболен рефер Ивайло Иванов. Днес следобед той ще бъде втори съдия на малкия финал на Световното първенство за младежи до 21 години в Турция. В спор за бронзовите медали от 16:00 б.в. в зала Башкент в Анкара един срещу друг ще се изправят отборът на Франция и европейският шампион Италия. Първи съдия на мача ще бъде представителят на домакините Ердал Акънджъ.

Иванов е един от 20-те международни съдии, които свирят мачовете от световния шампионат от самото му начало на 22 август. До днес той вече има седем мача зад себе си, като най-престижното му назначение досега беше на четвъртфиналите. Тогава ФИВБ му повери мястото на първия съдия в най-тежкия сблъсък – този на домакина Турция с отбора на Франция, който бе и единственият излъчван по турска телевизия през този ден, съобщава БГволейбол.

Българският арбитър имаше сериозни шансове да свири и големия финал, но тъй като за него се класираха Бразилия и Русия, които са от две различни континентални конфедерации, нямаше как съдия на една от тези две конфедерации да получи назначение, за да се запази някакъв условен неутралитет.