Воденият от бившия селекционер на националния отбор на България Мартин Стоев Томис (Констанца) записа втора победа в Шампионската лига при мъжете. Андрей Жеков, Владислав Иванов, Дмитрий Бахов и съотборниците им нанесоха първа загуба на турския Халкбанк (Анкара), където играе Матей Казийски, а треньор е Радостин Стойчев. Румънският шампион надви като гост турския тим с 3:1 (25:21, 27:29, 25:23, 25:21) в среща от петия кръг.

Жеков завърши с 2 точки, а бившият играч на Марек Юнион Ивкони Бахов се отчете с 11 точки. Над всички за шампиона на Румъния бе испанският национал Исраел Родригес с 23 точки за победата.

Звездата и капитан на Халкбанк Матей Казийски завърши с 12 точки. Кубинецът Османи Хуантирена реализира 20 точки, но и това не помогна за успеха.

Така Томис остана на трето място във временното класиране с 6 точки след 2 победи и 3 загуби и с реални шансове за продължаване в "Чалъндж" кръга на втория по сила евротурнир - Купата на CEV. Възпитаниците на Радостин Стойчев продължават да са начело с 12 точки след 4 победи и 1 загуба, колкото има втория - полския Ястржембски Вигел. В последния шести кръг Халкбанк гостува именно на поляците в директен сблъсък за първото място, а Томис е домакин на австрийски Хипо Тирол (Инсбрук).