Националният отбор на България за юноши под 18 години записа втора победа на Европейското първенство за тази възраст, което се провежда в София и Пловдив. Воденият от Десислава Величкова тим победи Украйна с 3:0 (26:24, 25:20, 25:21) във втората си среща от група I на надпреварата, изиграна в зала "Левски София". 

Утре (12 юли) нашите момчета излизат срещу Австрия в 17:30 ч. 

Момчетата на Десислава Величкова направиха отлично начало на срещата - със серия от сервис на капитана Петьо Иванов. Представянето ни бе отлично до момента, в  който украинците се мобилизираха и съумяха да ни настигнат. Нашите обаче показаха воля и характер и поведоха в мача. 

Трудни ситуации не липсваха и впоследствие, но "трикольорите" отново успяваха да излязат от тях и да се поздравят с крайния успех.  

Българските национали тръгнаха ударно (10:2) и доминираха през повечето време. Те диктуваха положението до 17:9, след което съперникът успя да стопи значителна част от разликата, стигайки до 15:18. В следващите минути нашите момчета успяха да излязат от ситуацията, но не за дълго. В ключовите моменти  "лъвчетата" допуснаха колебания, противникът дори изравни резултата (22:22). Родните представители първи стигнаха до геймбол (24:23), който не успяха да отразят. Това се случи при следващия - 26:24. 

Двата тима започнаха равностойно във втория гейм, след което украинците взеха превес (12:10). Впоследствие родните представители влязоха в серия и успяха да обърнат (15:13). До края те не срещнаха проблеми и затвориха убедително при 25:20. 

Нашите диктуваха положението и в третата част, като поддържаха стабилно темпо до средата. Украинският тим оказа сериозна съпротива, но момчетата на Десислава Величкова устояха и в крайна сметка надделяха.

"Лъвчетата" взеха временно лидерство в групата, като имат 6 точки (2 успеха). Украинците са осми с 0 точки с 2 поражения.  

Стартов състав: 
България: Петьо Иванов, Николай Николаев, Жасмин Величков, Иван Узунов, Кристиян Иванов, Константин Манолев, Димитър Добрев - либеро (Георги Салпаров).