Женският национален отбор на България завърши наравно с Хърватия 2:2 ( 22:25, 22:25, 25:19, 25:18) в първата контрола от серията проверки между двата тима, която се игра тази вечер в помощната зала на столичната „Арена Армеец“. По решение на ръководствата на отбора пети решителен гейм не се игра. Мачът бе затворен за публика и журналисти.

Предстоят още два приятелски мача между волейболистките на България и Хърватия, като те са насрочени за 2 януари, отново в „Арена Армеец“ и на 3 януари в столичната зала „Христо Ботев“. Очаква се решение дали някоя от тях ще има статут на официална контрола и ще бъде отворена за публика.

Проверките са част от подготовката и на двете страни за предстоящата олимпийска квалификация в холандския град Апелдорн (7-12 януари).

България е в предварителна група „А“ на турнира, заедно с Полша, Азербайджан и Холандия. Тимът на Хърватия е в другата група „В“, като съперници са Турция, Белгия и Германия. Първенецът от турнира получава квота за олимпийските игри в Токио 2020.