България може да бъде домакин на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2015 година. Страната ни готви съвместна кандидатура с Италия. Това стана ясно след завръщането на президента на федерацията по волейбол инж. Данчо Лазаров, вицепрезидентите Петър Кънев и Иван Тодоров и генералния секретар Станислав Николов от тридневно посещение на Апенините.

Родната делегация имаше среща с боса на Италианската волейболна централа Карло Магри. На нея двете страни са уточнили детайлите по бъдещата кампания.

В последно време Европейската конфедерация по волейбол (CEV) е отворена към двойни кандидатури. През 2011-а състезанието се състои в Австрия и Чехия, а следващата година домакини на турнира са Полша и Дания.

Италия за последно прие шампионата на Стария континент през 2005-а година със Сърбия и Черна гора. България е била домакин на надпреварата през 1981 и 1950 година.

Тази година в страната ни ще се проведат две престижни състезания за мъже. Зала “Арена Армеец” ще приеме финалната фаза от олимпийската квалификация между 8 и 13 май. В периода 4-8 юли в София ще се играе и финалната шестица от Световната лига.