България излиза срещу защитаващата титлата си Бразилия в първи двубой от втората фаза на Световното първенство по волейбол в Полша. Срещата е от група "F" и ще започне в 17:40 часа, като ще бъде предавана с картина в БЛИЦ и по Диема.

Тимът ни ще бъде без един от лидерите си - претърпелия операция Виктор Йосифов, но останалите волейболисти и Пламен Константинов обявиха, че са пределно мобилизирани и ще играят за своя съотборник.

Българският треньор ще заложи на обичаен състав в опит да нанесе първо поражение на Бразилия на първенството в Полша. До момента "селесао" върви безгрешно, но от тима показаха респект и изразиха притеснения от предстоящата среща. Основните ни оръжия отново ще бъдат Цветан Соколов, Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Дани Милушев и Николай Пенчев.

Срещу тях излизат едни от най-добрите волейболисти в света и лошата статистика. Бразилия гази всичко по пътя си в Полша и е лидер в групата ни, тъй като от първата групова фаза се вземат срещите с другите класирали се напред тимове. "Селесао" е с 9 точки на върха, а България е на пето място с 5.

През настоящият век пък нашата селекция има едва 3 победи от 14 срещи с бразилците. Единствените ни успехи са от миналото световно първенство и два пъти в световната лига. Цялостната статистика също не е в наша полза - 13 победи срещу 28 загуби. Но традициите са, за да се нарушават. Да стискаме палци днес нашите "лъвове" да ни зарадват с хубава игра и триумф над световния шампион.

Бразилия - България
 
Днес от 17:40 часа по Диема
Катовице, „Сподек Арена“

101.jpg

Бразилия
БъЛГРИЯ
1. Бруно Резенде
1.Андрей ЖЕКОВ
2. Мурило Ендрес
2.Тодор АЛЕКСИЕВ
3. Сидней дос Сантос
3.Николай ПЕНЧЕВ
4. Рикардо Лукарели
4.Цветан СОКОЛОВ
5. Уолъс де Соуса 5.Тодор СКРИМОВ
6. Лукас Сааткамп
6.Теодор ТОДОРОВ
Либеро: Фелипе Силва
Либеро: Теодор САЛПАРОВ
Резерви: Едер Карбонера, Леандро Висото, Луис Фелипе, Марио да Силва, Рафаел де Оливейра
Резерви: Добромир Димитров, Мирослав Градинаров, Данаил Милушев, Светослав Гоцев, Мартин Божилов
Селекционер:  Бернардо Резенде
Селекционер: Пламен Константинов