ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Българският национален отбор по волейбол за жени изтърва победата срещу Аржентина на олимпийската квалификация за Париж 2024, която се провежда в Токио. В шестия си мач от турнира нашите момичета пропиляха два мачбола в тайбрека и отстъпиха на Аржентина с 2:3 (14:25, 25:14, 20:25, 25:19, 16:18). Още преди двубоя бе ясно, че нито един от двата тима няма шанс за класиране на Олимпиадата.

България започна добре, но само до 2:0. Аржентина отвърна с пет поредни точки. А когато ние направихме третата, се стигна до голям срив. Съперникът влезе в серия от седем поредни точки и реално рано предреши съдбата на гейма. Резултатът стана отчайващо голям при 21:10. Ясно беше, че мисълта ни ще е насочена към втората част.

Треньорът Лоренцо Мичели вдигна отбора ни в нея. Нито веднъж резултатът не беше равен. През цялото време напред бяха българките. Първият ни голям пробив бе при 10:6. Важното е, че играта вървеше и надградихме до 16:7. Сега дойде ред да си върнем и на свой ред да спечелим гейм с 14:10.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

След като разменихме по една част с тотално превъзходство, дойде ред мачът да е много оспорван. В третия гейм минимално предимство имаше Аржентина. И съперникът успя да го материализира. Аржентинките сложиха ръка върху гейма, когато поведоха с 13:8. Нашите обаче изравниха резултата -15:15. Вместо да използват психологическата ситуация, българките допуснаха пет поредни точки. И така вече бе ясно, че Аржентина ще поведе.

Трябваше отново да се стегнем и да изиграем гейм на най-високо ниво. Четвъртата част тръгна отлично за България с преднина 8:2. Подобно на предишната въпреки нея авансът беше стопен, но не напълно. Водихме само с 12:10, но не допуснахме срив. Започнахме отново да увеличаваме бавно аванса си. Стана опасно при 20:18, но тогава българките заиграха най-добре. Четири поредни точки помогнаха да вкараме мача в тайбрек с 25:19.

Най-справедливо такъв двубой да бъде решен в пета част. И тя започна изключително равностойно. Първия пробив направихме ние за 6:4. Аржентина изравни при 8:8. Вече никой не допускаше грешки и мачът влезе в най-инфарктната си фаза. Равенствата се редяха до 13:13. Първият мачбол бе за Аржентина. Нашите го отразиха и ново равенство – 14:14. Вторият мачбол вече бе за България. Аржентинките също не се дадоха – 15:15. Последва нов отразен наш мачбол и Аржентина поведе със 17:16. Този път не се справихме... Втора загуба с тайбрек в олимпийските квалификации след тази от Бразилия.

България завършва турнира утре сутрин срещу Пуерто Рико, а мачът започва в 4 ч.