Националният отбор на България по волейбол за жени под 18 години се класира за полуфинал на Балканското първенство в Албания. Селекцията на Антонина Зетова записа втора чиста победа във втория си мач от шампионата, в който се изправи срещу домакина - 3:0 гейма (25:5, 25:11, 25:15). И днес, подобно на мача срещу Румъния, съперникът бе сломен за час.

С двете победи в група "А" младите ни "лъвици" със сигурност продължават към елиминациите, а в четвъртък (20 юни) излизаме в директен спор за първото място срещу Северна Македония. Двубоят е с начало 16:30 ч. (наше време). Македонките също са с две победи дотук – 3:1 срещу Албания и 3:0 срещу Румъния.

Най-резултатна срещу Албания стана Божидара Иванова с 12 точки, като половината от тях дойдоха от начален удар – 6 т. С 11 точки днес се включи центърът Симона Иванова, тя същи записа 4 точки от начален удар. 9 точки добави Една Тодорова, а по 8 – Никол Окоро и Александра Китипова.
 
България записа 22 аса срещу Албания! Нито една точка не дойде от блокада, но до някъде това бе и заради играта в нападение на съперника. В атака постигнахме 47%, като 14-годишната Божидара Иванова показа показател в атака от 83%.