Волейболистите на България сразиха домакина Полша с 3:2 (20:25, 25:23, 29:27, 24:26, 15:13) на силния международен приятелски турнир „Хуберт Вагнер" в град Краков. Родните „трикольори” можеха да си спестят напрежението от тайбрека, но пропуснаха мачбол в четвъртия гейм, в който през по-голяма част водеха, но загубиха в самия край.

Полският тим поведе с 6:2 в началото на първата част, но допусна обрат при 9:10. До края на частта играта бе равностойна, въпреки че на моменти играчите на Пламен Константинов водеха с по три точки разлика, но в крайна сметка поляците спечелиха с 25:20.

Втората част се развиваше доста равностойно, като двата тима си разменяха водачеството в резултата. Националите ни поведоха с 8:4 при първото техническо прекъсване и продължиха да водят до самия край, печелейки гейма с 25:23.

В третия гейм играта се водеше точка за точка, но с точка на Йосифов България се оттегли с аванс на първото техническо прекъсване. След това Полша натрупа аванс до 16:12 при второто техническо прекъсване. Българите обаче изравниха играта и след 20-ата точка играта стана изключително равностойна, а родните национали спечелиха в крайна сметка гейма с 29:27.

Четвъртата част започна добре за родните национали, които поведоха с 9:5, а при втората техническа пауза преднината им бе три точки – 16:13. Възпитаниците на Пламен Константинов продължиха да държат инициативата, но преднината им намаля при 20:18. Българите обаче не успяха да покажат характер и загубиха гейма с 24:26, за да се стигне до тайбрек.

В тайбрека играта беше изключително равностойна и се водеше точка за точка, но в самия край България поведе с 13:12, а впоследствие спечели с 15:13, за да запише престижна победа под ръководството на Пламен Константинов.