Българският национален отбор по волейбол за жени записа втора загуба в Група „F“ на световното първенство в Япония. Тимът на Иван Петков отстъпи на Русия с 1:3 (21:25, 20:25, 25:23, 19:25) в изключително равностоен мач. Това беше пето поражение за нашите момичета на шампионата.

Оспорваният първи гейм беше решен в края, когато рускините успяха да наложат волята си на терена. През втората част „сборная“ поддържаше аванс от 2-3 точки, който в крайна сметка беше увеличен и тимът на Вадим Панков в крайна сметка се оказа само на един гейм от победата.

Тогава дойде отговорът на българките. Нашите националки взеха ранна преднина в третата част и в един момент водеха с 22:14. Тогава последва силна серия на Русия и съперникът намали изоставането си на 20:22. В крайна сметка състезателките на Иван Петков успяха да спечелят гейма и да намалят изоставането си в мача.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Равностойната игра на двата отбора продължи и до средата на четвъртата част, когато „сборная“ влезе в серия и спечели седем поредни точки. Това се оказа ключово за крайния изход на мача и в крайна сметка Русия записа шестата си победа на световното първенство.

Гергана Димитрова блесна за България с 19 точки (2 аса). Мария Каракашева се отличи си 14 т. Нася Димитрова добави 13, а Христина Русева добави 11. Ксения Парубец беше най-резултатна за Русия – 22 точки. Ирина Воронкова завърши с 19.

България е на последното място в Група „F“ с две победи, пет загуби и актив от 6 точки. Рускините са втори с 18 точки (6 успеха и едно поражение). Лидер е Италия също с 18 пункта, но мач по-малко. Утре е почивен ден, а в сряда България играе срещу Тайланд. Срещата започва в 7:25 часа наше време.

СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ВОЛЕЙБОЛ ЗА ЖЕНИ 2018 - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ