Националният отбор по волейбол на България за юноши младша възраст победи мъжкия тим на Славия (София) и във втората приятелска среща между двата състава отново след четири гейма игра, пише bgvolleyball. В софийската зала Христо Ботев “лъвчетата” се наложиха над "белите" с 3:1 (25:17, 25:23, 21:25, 25:15) и така приключиха с контролите преди участието си в европейските квалификации в Словакия следващата седмица.

Благодарение на по-добрата си игра най-вече на атака и на блокада момчетата на Иван Халачев наложиха контрол върху първия гейм и го спечелиха с категоричен резултат. Втората част бе най-равностойната в мача, като имаше и обрати в резултата. На първото техническо прекъсване националите водеха с 8:4, на второто Славия бе с 2 точки напред, но в края на гейма минималният аванс отново бе на страната на трикольорите. В третия гейм с добър сервис Славия успя да пробие посрещането на юношите и така пое инициативата, за го спечели с 25:21. Последният гейм отново премина под диктовката на България. Този път “Лъвчетата” натиснаха с начален удар и отново показаха надмощие в нападение и особено на блокада. Така те затвориха мача с убедителното 25:15 след само 18 минути игра.

Топреализатор за България в този мач стана Михаил Цветанов с 14 точки. Красимир Георгиев добави 13, като цели 8 от тях той постигна с блокада, а другите 5 дойдоха от атака при 71% успеваемост. С това центърът на трикольорите получи и най-високата статистическа оценка в срещата.