България ще участва с националния си отбор за момичета (родени през или след 1998 година) на Балканското първенство за девойки младша възраст (родени през или след 1996 година), което започва тази събота в турския град Родосто, съобщава BGvolleyball.com.

По първоначална програма шампионатът край Мраморно море трябваше да се проведе през август, но по неясни причини бе изтеглен с около месец и половина по-рано. Както е известно, финалите на Държавното първенство на България за девойки младша възраст все още не са се провели, а старши-треньорът на националките в тази възраст Иван Петков е ангажиран като помощник-треньор на "лъвиците" от старшата възраст на Световното първенство в Чехия. Това са вероятните причини БФВ да вземе решението с изпращането на най-младите ни националки в Родосто.

България е в Група "А" заедно с отборите на Молдова, Сърбия и Черна гора. Най-сериозният противник на Трикольорките – отборът на Сърбия, също няма да участва в Родосто с основния си състав при младшата възраст. В другата Група "В" са селекциите на Гърция, Румъния и Турция.