Женският ни национален отбор по волейбол записа втора поредна победа във втора дивизия на Световното Гран При, след драматичен успех с 3:2 (25:18, 23:25, 21:25, 25:22, 15:12) над Хърватия. Срещата бе от група „М” и се игра пред 300 зрители в „Арена Самоков”.

Момичетата на Драган Нешич взеха първия гейм лесно, но следващите два бяха за хърватките, които показаха по-стабилна психика във важните моменти. В четвъртия гейм българките стояха по-добре на игрището, дръпнаха в началото и не позволиха да се стигне до изравняване и обрат.

Стигна се до тайбрек, в който България поведе с 3 точки – 8:5. Постепенно хърватските намалиха разликата до 1 точка, но в този момент се прояви капитанът Ева Янева. Тя реализира последните 4 точки за тима ни и донесе успеха.

Ева Янева се отчете с 19 точки, а по 15 добавиха Мира Тодорова и Юлия Стоянова. За Хърватия с по 17 завършиха Сена йогуница и Динка Кулич.

По-рано днес мъжкият ни тим също ни зарадва с победа над Белгия и ще спори за първото място във втора дивизия на Световната лига.