ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Сребърният медалист от Олимпиадата в Рио през 2016 година Италия победи България с 3:1 (25:23, 25:19, 21:25, 25:19) в мач от турнира в Япония от Лигхата на нациите. Срещата се игра в Осака, а поражението бе пето за тима на Пламен Константинов. Трикольорите имат три успеха. Италия пък е с 5 победи и три загуби. 

Срещата имаше доста равностойно начало, а до средата на гейма събитията се движеха точка за точка, като второто техническо прекъсване дойде при 16:15 за "адзурите". "Трикольорите" показаха дух и изравни резултата, а събитията продължиха да се развиват по същия начин. При 20:21 съперникът реализира директно попадение от сервис чрез Габриеле Нели, а получилата се минимална разлика се оказа решаваща за крайния изход - 25:23 за Италия в този гейм.

Във втория гейм отлична блокада на Гоцев ни позволи да поведем с 5:3. Тежкият начален удар на Ланца обаче помогна на италианците да стигнат до изравняване. След първото техническо прекъсване играта на италианците стана по-добра и второто прекъсване дойде при 16:14 в тяхна полза. 

"Скуадра адзура" изглежда заигра още по-силно в заключителните етапи на гейма и освен, че не допускаше скъсяване на разликата. Стигна се дори до нейното увеличаван и в края точка директно от сервис затвори гейма за "скуадрата" - 25:19.
Третият гейм започна силно за италианците, които се възползваха от подема на Габриеле Нели. Първото техническо прекъсване беше при 6:8 в наш ущърб. Българският отбор обаче се вдигна и успя да обръне нещата в своя полза при второто техническо прекъсване след отлична блокада на Гоцев. Капитанът Виктор Йосифов също изригна, като хвана на единичен блок през центъра Честер и доведе нещата до 19:16, което наложи прекъсване за италианците. 
Играчите на Пламен Константинов направиха добра серия, която позволи да се стигне до успех в гейма с 25:21 и оставане в мача.

България започна отлично четвъртия гейм и дръпна на Италия с 4:1, а на техническото прекъсване имаше преднина от 2 точки. След него обаче италианците промениха играта си, стигнаха до изравняване и постепенно натрупаха преднина. В един момент тя достигна до 6 точки. Пламен Константинов взе прекъсване, но и това не помогна на българските национали. В крайна сметка Италия спечели гейма с 25:19, с което триумфира и в срещата.