Волейболистките от националния отбор на България за девойки старша възраст завършиха с категорична победа квалификациите за Европейското първенство в Турция през август. Момичетата на селекционера Радостин Бакърджиев отнесоха връстничките си от Франция с 3:0 (25:14, 25:21, 25:13) в последния мач от Група "F" от 3-ия кръг на евроквалификациите, игран тази вечер пред около 250 зрители в зала "Орловец" в Габрово. Така българските момичета завършиха първи в групата с 9 точки след 3 победи от 3 мача, докато французойките останаха на 2-ро място с 6 точки след 2 успеха и 1 поражение. И двата тима обаче, се класираха за шампионата на Стария континент в Анкара.

В първия гейм нашите момичета започнаха зле, но бързо стопиха преднината на Франция и още при второто техническо прекъсване вече водеха с 16:10. България спокойно взе гейма с 25:14.

В началото на втората част девойките на Франция отново дръпнаха с 8:4, но втората техническа пауза дойде при 16:13 за българските девойки. В крайна сметка България затвори гейма при 25:21 в своя полза.

Третият гейм стартира силно за българките, които бързо поведоха с 4:0 и продължиха да трупат преднина до края на гейма. В крайна сметка те разгормиха французойките и взеха последната част с убедителното 25:13, а с това и мача с 3:0.

БЪЛГАРИЯ - ФРАНЦИЯ 3:0 (25:14, 25:21, 25:13)
БЪЛГАРИЯ: Петя Баракова, Веселина Григорова, Симона Димитрова, Гергана Димитрова, Мира Тодорова, Милена Димова - Велина Кансъзова-либеро
Старши-треньор: Радослав Бакърджиев
ФРАНЦИЯ: Ким Новак, Полен Мартен, Сафяту Зонго, Силвана Даскалу, Елизабет Феделе, Мартина Полен - Лиса Мене-Оре-либеро
Старши-треньор: Жак Беро.