Националният ни отбор по волейбол за юноши под 17 години постигна инфарктна победа на старта си на балканското първенство в Албания. В първата си среща в Тирана нашите се изправиха срещу Румъния, а успехът дойде след обрат и тайбрек – 3:2 (21:25, 31:33, 25:19, 25:15, 16:14).

Румъния спечели първите два гейма. И докато в откриващия съперникът поведе от самото начало и спечели частта с лекота, във втория имаше много обрати, оспорвани моменти и общо 64 отбелязани точки.

Характерът, който показа отборът, воден от Десислава Величкова, даде резултат в следващите две части, които успяхме да спечелим и съответно да изравним резултата в мача. Тайбрекът обаче не мина спокойно, но нашият тим не се предаде до последно и в крайна сметка спечели мача.

България има шанс да излезе като победител от група „Б“, като в петък (7 юли) от 16:30 часа се изправя срещу втория си съперник Черна гора. Временен лидер е Румъния с победа, загуба и 4 точки, но северните ни съседи нямат повече мачове. Черногорците пък нямат спечелен гейм на първенството след 0:3 от Румъния.