Женският ни национален отбор по волейбол победи с 3:0 Украйна и записа четвърти успех в Златната европейска лига, след като тази вечер надви с категоричното 3:0 (25:23; 25:20; 25:12) за час и 20 минути игра във втората среща от група В зала „Колодрума“.

Успехът бе записан пред погледа на редица спортни деятели, сред които настоящият президент Любо Ганев и бившият такъв от миналото Валентин Заяков. Така националките ни са с актив от 12 точки спечелиха убедително груповата фаза. С това те влизат като истински лидер във финалната фаза. Тимът на Украйна заема втора позиция във временното класиране, като ще се бори със Словакия в последния мач от турнира за място на полуфиналите. Двубоят между двата тима е в неделя от 20:30 часа в зала "Колодрума".

България е домакин на финалната четворка в Златната европейска лига, която ще се проведе в Русе на 19 и 20 юни (събота и неделя). Съперниците ще станат ясни след изиграването на всички мачове в групите. Селекционерът Иван Петков направи две промени спрямо първия мач. На мястото на Емилия Димитрова, като диагонал започна Мирослава Паскова, а в центъра се появи Мира Тодорова, която замести Нася Димитров. Фактът, че като домакин сме класирани за финалната фаза, позволява на Петков да използва различни варианти за игра и да обиграва състава за следващите важни двубои.