Женският ни национален отбор записа седмата си победа в тазгодишното издание на Европейската лига след 3:1 над аутсайдера в група А Унгария (21:12, 21:12, 20:22, 21:14) в мач от предпоследния 11-ти кръг, който се игра в Двореца на спорта във Варна. По този начин "лъвиците" са с пълен актив срещу този съперник в Лигата, съобщава bgvolleyball.

Първият гейм завърши за 14 минути – 21:12. Вторият продължи с 4 минути повече, но приключи при същия резултат за България. Тези два бързи успеха разконцентрираха избраничките на селекционера ни Марчело Абонданца и те позволиха на своите опонентки да си повярват. Това доведе до техен успех с 22:20, след като водеха почти през цялата част. Тя бе и най-дългата в двубоя – 21 минути.

Изправени пред угрозата да стигнат до тайбрека българките се мобилизираха и приключиха мача след 21:14. Трябва да се отбележи, че те изоставаха в четвъртия гейм със 7:8, но показаха класа, която ще им е по-необходима следващата седмица, когато Варна е домакин на финалната четворка в турнира.

Освен България сигурни участници са още Белгия и Германия, и почти сигурно Румъния, който победи по-рано днес Турция с 3:2, след като изоставаше с 0:2.