Българската волейболна федерация ще има нов генерален спонсор за предстоящото издание на Световната лига, чиито финали ще бъдат в “Арена Армеец” в София. Информацията потвърди лично вицепрезидентът на БФВ и член на УС Иван Тодоров. След дълги преговори, започнали още миналата есен, федерацията стисна ръце с пенсионен фонд “Доверие”. За Световната лига БФВ ще разчита и на подкрепата на МФВС и Столична община.

- БФВ е носител на рекламните права и правомощия на европейската олимпийска квалификация и Световната лига. От много години федерацията контактува и има взаимоотношения с различни спонсори и компании, които помагат за организацията на отделни събития. Имаме много разговори с потенциални спонсори, а вече имаме и сключени договори – заяви пред “7 дни спорт” Иван Тодоров.

Той потвърди официално, че основният спонсор на БФВ за олимпийската квалификация в София е автомобилната компания Great Wall.

- Трябва да благодарим на Гриша Ганчев, който по принцип помага на българския спорт, а сега и на волейбола. След дълги преговори още от миналото лято спонсор ще бъде и Банка ДСК – допълни още Тодоров.

Финансова подкрепа на федерацията ще оказват още редица компании и фирми, сред които "Мицубиши", водещият производител на товарни автомобили DAF, лидерът в търговията със санитарни изделия Videxim, сладоледите "Изида", модна къща "Агресия" и други.

- БФВ положи неимоверни усилия да осигури домакинството на двата големи форума, което е голямо признание. Тези турнири не мога да се проведат без сериозна финансова подкрепа. Много сме признателни и благодарни на правителството и на спортния министър Свилен Нейков – каза Иван Тодоров.

Вицепрезидентът на федерацията допълни, че застрахователната компания "Булстрад" ще продължи да сътрудничи с БФВ и за в бъдеще.

- Искам да подчертая, че това са спонсори на волейболната федерация, а не на националния отбор. Те помагат да бъдат организирани големите състезания. Благодарим им, че помагат на българския волейбол и на страната изобщо в тези трудни времена – допълни още Тодоров.