Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Българският национален отбор по волейбол се класира за олимпийските игри в Лондон, след като записа победа и в третия си мач на квалификацията в София. Тимът на Радостин Стойчев се наложи с 3:1 (25:16, 25:18, 20:25, 25:12) над Египет.
 
Сега остава да бъде решен важният въпрос: Кой ще бъде треньор на “лъвовете” на олимпийските игри? Както е известно, Радостин Стойчев обяви, че няма да бъде начело на тима, ако президентът на волейболната федерация Данчо Лазаров не си подаде оставката преди края на квалификацията в София. Подобно решение на Лазаров няма и Стойчев най-вероятно напуска селекционерския пост.

Наставникът на България Радостин Стойчев направи само една промяна в стартовия си състав в сравнение с двубоя от вчера и на полето се появи Виктор Йосифов на мястото на Николай Николов. Именно добрата игра на блок на центъра бе в основата нашите да дръпнат ударно в първата част с 9:2. С подобен аванс Лъвовете нямаха проблем да поведат с 1:0.
 
Втората част започна по-равностойно като българите си осигуриха аванс в средата на гейма, когато на сервис застана Цветан Соколов. Бомбените му начални удари направиха 14:10, а до край на частта нашите доразвиха преднината. В край на гейма в игра се появиха и двамата близнаци Братоеви. Те останаха на полето до края на срещата.
 
Резултат 2:0 вече ни класираше на олимпиадата и нормално концентрацията на тима падна, което доведе и до гейм на сметката на Египет. Фараоните поведоха с 5:1, 11:5 и 16:8. Българите се опитаха да се върнат в частта, но изоставането им бе твърде голямо.
 
Класирането на олимпиада бе гарнирано и с победа, след като в четвъртия гейм нашите отново влязоха в ритъм. Сред края на мача зрителите в “Арена Армеец” скандираха дълго време името на Радостин Стойчев. Селекционерът се радва на голяма подкрепа от феновете, които искат той да остане, а Данчо Лазаров да напусне поста си в БФВ.

БЪЛГАРИЯ - ЕГИПЕТ 3:1 (25:16, 25:18, 19:25, 25:12)
БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Цветан Соколов (19 точки), Матей Казийски (12), Тодор Алексиев (9), Теодор Тодоров (7), Виктор Йосифов (5) - Теодор Салпаров-либеро (Георги Братоев (2), Валентин Братоев (6))
Старши-треньор: Радостин Стойчев

ЕГИПЕТ: Юсеф Салех (1), Ахмед Абдала (5), Ахмед Абделхай (3), Ахмед Абделлатиф (5), Рашад Атиа (9), Мохамед Бадави (6) – Уаел Алайди-либеро  (Ахмед ел Котб (7), Ашраф Абдуелхасан (1), Ахмед Афифи (6), Мохамед Кетат (4))
Старши-треньор: Шериф Ел Шемерли