Българският национален тим по волейбол за юноши младша възраст не успя да се класира за финала на Европейското първенство в турската столица Анкара и ще трябва да спори за бронзовите медали. Възпитаниците на треньора Виктор Карагьозов паднаха от връстниците си от Сърбия с 0:3 гейма (23:25, 22:25, 23:25) във втория полуфинал, игран тази вечер в зала "Башкент" в турската столица.

Срещата бе изключително оспорвана и играта се водеше точка за точка във всяка една от трите части, но българите нямаха късмета да спечелят нито един гейм. Така България записа втора загуба от "плавите" на шампионата след обрата от 2:0 до 2:3 в предварителната група.

В малкия финал утре младите ни волейболисти ще спорят за бронзовите медали с връстниците си от Русия, които загубиха първия полуфинал драматично от настоящите шампиони Франция с 2:3 гейма.

Финалът между "петлите" и Сърбия ще бъде повторение на мача за титлата от 2009 година. Мачът за 3-4 място е утре от 17:30 часа, а големият финал е от 20:00 часа българско време. /БЛИЦ