Националният ни отбор по волейбол за юноши под 18 години излиза срещу Белгия в първия ден на Европейското първенство в Италия (5-13 септември), стана ясно след като европейската конфедерация (CEV) публикува пълната програма на шампионата. 
Волейболистите ни, водени от треньора Мартин Стоев, попаднаха в група 1 в италианския град Марсиковетере заедно с домакините, Белгия, Турция и Финландия.

Стартовият двубой на нашите е на 5 септември (събота) от 18:30 часа българско време. На следващия ден, 6 септември, родните представители срещат Финландия отново в същия час. Третият съперник на младите ни "лъвове“ е Словакия, а срещата е на 7 септември от 16:00 ч. Следва почивен ден в груповата фаза за България. 

На 9 септември националите ни се изправят срещу домакина Италия от 21:00 ч. В последния си мач от групата тимът ни среща Турция на 10 септември от 18:30 ч.

Програма на срещите на България в група 1:

5 септември (събота)

18:30 ч: Белгия - БЪЛГАРИЯ

6 септември (неделя)

18:30 ч: Финландия - БЪЛГАРИЯ

7 септември (понеделник)

16:00 ч: БЪЛГАРИЯ - Словакия

9 септември (сряда)

21:00 ч: Италия - БЪЛГАРИЯ

10 септември (четвъртък)

18:30 ч: БЪЛГАРИЯ- Турция

В двете предварителни групи се играе всеки срещу всеки. Последните два тима от класирането отпадат. Заелите първо и второ място в двете групи се класират за финална четворка. Завършилите на трeта и четвърта позиция в групите ще се борят за разпределение на местата от пето до осмо.